Home » Tecnologia

Tecnologia

 

Allò que fa que Òpera Oberta, a més de ser un programa educatiu, es consideri un projecte amb un gran interès per a la comunitat tècnica universitària, és el mode en que ofereix els seus continguts audiovisuals: emissions xifrades d’alta qualitat mitjançant l’ús de l’estàndard DVB sobre IP-MCAST a través de les Xarxes Acadèmiques i d’ Investigació (RENs)

El Gran Teatre del Liceu compte amb la infraestructura audiovisual necessària per generar les senyals audiovisuals i per a aplicar sobre aquestes, els processos d’adaptació per a la seva transmissió sobre el Internet de segona generació.

Servei  “Òpera Oberta” (10 Mbps233.50.241.44:5000 UDP)

Vídeo AVC-H.264 HP@L3 720x576x25i
Àudio 4 canals MPEG1 layer II a 128 Kbps
Àudio òpera MPEG1 layer II a 265Kbps
Subtítols bitmap

Aquest servei generat es transmet exclusivament a través d’aquestes xarxes, les RENs, mitjançant la tecnologia multicast. Per poder rebre, doncs, aquest flux, les universitats deuran disposar de connexió a aquestes xarxes (MCAST habilitat) i d’un equipament adient per poder implementar el desxifrat, la descodificació i la reproducció dels continguts que el Liceu emet. Tots aquells aspectes necessaris a nivell tècnic per a oferir les emissions d’Òpera Oberta en una universitat estan descrits en l’apartat de Requeriments Tècnics.

La comunitat tècnica del programa educatiu està format pels responsables tècnics i per tots aquells que treballen per garantir la qualitat d’experiència dels alumnes que assisteixen a les transmissions d’òpera. És a dir, qualsevol persona implicada en mantenir les comunicacions i la qualitat del servei, fins als auditoris de les respectives universitats participants.  Aquesta comunitat tècnica es regeix per un calendari tècnic comú amb el qual son coneixedors de l’estat de l’emissió actual i, alhora, utilitza uns canals de comunicació establert entre ells: la llista de correu i el servei de missatgeria instantània (sala de Xat) . Tota aquesta informació la trobaràs a l’apartat de corresponent a la  Comunitat tècnica.

La direcció del programa requereix als tècnics de cada universitat participant que, sota l’oportuna gestió del seu Responsable Tècnic, realitzin una sèrie d’informes locals de totes les probes que realitzin, així com de les transmissions oficials.

Per a mes informació tècnica sobre el curs Òpera Oberta Contacta amb nosaltres